19:00

Riala GoIF

Referat: Roslagsbro IF - Riala GoIF

Det första av två derbyn mot Riala denna säsong blev en nervös tillställning med ett dramatiskt slut. I slutändan var det karaktär och kämpaglöd som fällde avgörandet snarare än skönspel.

Under första halvan av matchen för vi spelet men har ändå vissa problem att spela oss igenom mittfältet och sätta våra snabba forwards i bra lägen. I de avgörande lägena fastnar vi i Rialas mittfält. Vi skapar ändå en handfull halvchanser och utdelningen kommer i minut 27 då Hanna I frispelas av Kika som ensam med målvakten placerar bollen i mål. Känslan är då att vi har kontroll på matchen och defensivt släpper vi inte till något farligt läge.

I andra halvlek ändrar matchen karaktär. Vi uppträder ängsligt och hamnar hela tiden i tidsnöd i uppspelsfasen. Riala är samtidigt mer aggresiva och sätter större press på oss. Offensivt hittar vi lösningar vid ett fåtal tillfällen men Riala tillåts skapa fler och fler chanser. I den 89:e minuten drar en Riala spelare till från distans och bollen seglar in precis under ribban.

Enorm bevikelse som dock blir kortvarig. I väntan på slutsignalen lyfter vi en långboll bakom Rialas backlinje som friställer Frida E. Hon hinner före målvakten och lobbar iskallt bollen över densamme in i mål. 2-1 i 91:a minuten!

En oerhört skön derbyseger och trots att spelet hackar lite inbringar vi 3 poäng!